2016/01/05

Lakberendezési és dekoros trendek - 2016

Ahogy néhány nappal ezelőtt írtam, szeretnék egy kis otthoni munkasarkot létrehozni magamnak, mellyel kapcsolatban már sok-sok ötletem van, de természetesen ilyenkor az aktuális trendeket is figyelembe veszem és szívesen merítek abból. 
A karácsonyi díszítést lassan lebontom, tehát mindenféleképpen frissíteni szoktam ebben az időszakban a belső tér dekorációján; átvariálom a kiegészítőket, esetleg textileket is cserélek. 
Arról nem is beszélve, ha jön a tavasz és a felújítások ideje, nem árt, ha tisztában vagyunk az idei év legmenőbb trendjeivel. 
Íme az én 3 dekorációs tippem, amivel 2016-ban Ti sem nem foghattok mellé!

1. Állati design


Itt most nem a leopárd-, és zebramintára gondolok, mert az továbbra is csak módjával alkalmazandó.:-)
A tippem inkább az, hogy sok helyen beszerezhető műszőrme (szigorúan csak utánzat, védjük az állatokat!), mellyel könnyen otthonossá tehettek egy széket vagy fotelt, ezáltal új külsőt kölcsönözve. 
Továbbá egy-egy látványos kép vagy pár vicces és stílusos állatos kiegészítő garantáltan egyedibbé varázsolja a teret.


Tájképet ne lógassatok 2016-ban a falra! :-)


Báránybőr utánzat: IKEA


2. Trópusi őrület


Emlékeztek még a régi nagy trópusi fotótapétára az ebédlőkben?
Na ez az, ami visszatér 2016-ban! Persze kicsit átalakul a design és modernebb lesz, így ezek a nagy minták igazi kedvenccé válhatnak!
Ez az a hullám, amire én tuti felülök, mert iszonyatosan tetszik! Eleve a zöld szín az egyik kedvencem és az organikus mintákért is odáig vagyok, ráadásul ezt megbolondítom még egy kis vintage érzéssel. :-) Nálam ez tuti befutó 2016-ban! Mutatom is, hogy mire gondolok:


Párnahuzat: HM Home

A trópusi életérzés természetesen mindenben visszaköszön, tehát ezek a szobanövények is kiemelt figyelmet kapnak idén. 
A nagyi könnyező pálmájából mindenképpen szerezzetek hajtást, mert újra nagyon trendi! :-)

3. Meleg metál és rózsakvarc


A fémes színek néhány éve már itt vannak velünk, de a 2016-os évben tovább hódítanak, tehát ezzel sem nyúlhatunk mellé. A vörösréz és a rózsaarany kiemelkedő szerepet kap, de az igazi tavaszi divat a rózsakvarc lesz, amit majd gyönyörűen tudtok kombinálni a feketével és a zölddel is. Marad velünk továbbra is a fehér és a szürke szín, hiszen a jól megválasztott alapszínekkel szinte bármelyik enteriőr vagy egy-egy kiválasztott tárgy kedvünk szerint alakítható.






A lényeg, hogy megfelelő mértékben kell elegyíteni a fenti színeket és a végeredmény egy igazán trendi enteriőr, melyhez természetesen hozom a jobbnál jobb DIY megoldásokat és így együtt megvalósítjuk 2016 legjobb ötleteit!

Összeállítottam egy mood board-ot, melyről kedvetekre ötletelhettek az új szezonban!




Nagyon jó dekorálást kívánok!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése